5 januari, een speciale dag

Vroeger was het feest op 5 januari, dan vierden we de verjaardag van mijn mama, mijn lieve moeke. Ze zou vandaag 68 jaar geworden zijn. Maar die dag veranderde in een dag van verdriet toen ze op haar 39ste verjaardag stierf. Nu 29 jaar geleden weet ik nog precies wat ik voelde die dag. Het is één van de weinige avonden uit het verleden waar ik weer helemaal naartoe kan in mijn gedachten. Een gevoel dat ik nooit meer zal vergeten. Allemaal verdriet om het verlies van heel veel liefde.

Ik hoor het me nog zeggen tegen Tas op mijn 39 ste verjaardag. Vanaf nu ben ik ouder dan mijn eigen moeder. Ik had een gevoel alsof ik iets gehaald had. Wist ik veel! Datzelfde jaar verloren we Tas en bleef er vooral verdriet om het verlies van nog meer liefde.

5 januari vorig jaar ging ik Simonne, mijn schoonmoeder voor de laatste keer groeten. Haar vredige blik werkte vreemd genoeg verzachtend op deze speciale dag. Verlies en liefde heel dichtbij.

Vandaag is het 5 januari 2018. Een rustige, kalme dag. Ik voel de warmte van de zon die we mochten voelen vorige week nog op mijn huid. Ik negeerde het nieuwe jaar en de bijhorend wensen tot nu. Hier in mijn kleine wereld lijkt alles zo betekenisloos. Maar dan krijg ik een kaartje in de bus, een sms’je of een schouderklopje en dan weet ik weer dat het de kleine dingen zijn die het grootst zijn.

Dus dat zijn mijn wensen voor jou dit jaar. Dat 2018 een jaar mag worden vol met kleine grote dingen… een hand in je hand, een knipoog of een glimlach. Een jaar waar verdriet en liefde zich mogen verstrengelen tot een mooi boeket.

Nele – geschreven 29 jaar na die verschrikkelijke dag dat mijn mama stierf, 2 jaar, 3 maanden en 28 dagen na die verschrikkelijke 8ste september 2015

 

8 reacties op ‘5 januari, een speciale dag

  1. Ik stuur je een hand, een knipoog en een glimlach allemaal samen … een heel jaar 2018 aan een stuk. Speciaal voor jou/jullie …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s