Aangepast profiel

Ergens, op een dag, toen Facebook bij iedereen als normaalgoed werd beschouwd viel het me op dat veel van mijn vrienden hun profielfoto veranderden in foto’s van hun kinderen. Een vreemde evolutie … alsof ze zichzelf niet meer waren.

Nu, vandaag, versta ik het beter. Ze zijn ook zichzelf niet meer, ze zijn veel meer dan dat. Ze zijn een vader of een moeder geworden.

Ik ben chaotisch en ja ook slordig. Tas was gestructureerd en netjes. De cd’s van Tas lagen op volgorde, zijn kleren klaar voor de volgende dag. En het tapijt werd elke avond weer recht gelegd. Na enige tijd had ook ik voor alles een plaats (al gaat dit niet op voor mijn sleutels) en Tas kon ’s avonds zeggen: ‘laat nu maar liggen schat, we ruimen het morgen wel op’.

Ik vind dat geld moet rollen. Tas spaarde voor als het eens tegenzit. Ik doe dit voor de maatschappij zei ik dan, economie moet draaien. Stiekem blij dat Tas de financiën deed en ik me dus niet volledig kon laten gaan. Na enige tijd samen kon Tas genieten van eens veel te veel geld uitgeven aan een heerlijk diner en op vakantie lette hij nooit op ons geld. En ik … ik dacht soms laat dat nu maar … voor als het eens tegenzit. Ik kon veilig zeggen dat verzekeringen niet nodig zijn, want Tas had ze allemaal al afgesloten, daar was ik zeker van.

Tas hield zich aan regels en wetten, terwijl ik het uitdagend vind om op de lijn te balanceren. Ik kan het niet laten. Later lapte Tas ook wel eens een regel aan zijn laars en ik doe burgerlijk alles volgens de norm.

Bij mij moet alles snel, terwijl hij geduldig was. Vandaag las ik – tot mijn eigen verbazing- rustig de uitleg van een nieuw toestel alvorens het uit te pakken.

Soms vond ik dat lastig: dat veranderd en aangepast zijn. Maar is dat niet de reden waarom we samenzijn? Het zijn maar een paar voorbeelden, want Tas heeft me op vele vlakken veranderd en beter gemaakt. Ik ben wie ik ben in relatie met hem, en hij was wie hij was in relatie met mij.

Nu weet ik het niet meer. Ben ik chaotisch of gestructureerd? Heb ik vertrouwen in de dingen die hij vertrouwde of juist niet? Moet het snel of moet het trager?

Mijn profielfoto is aangepast, want ik ken mezelf niet meer. Ik ben ook mezelf niet meer. Ik ben veel minder dan dat. Ik ben Nele zonder Tas.

Nele – 5 maanden na die noodlottige 8ste september 2015

 

98ed9db1deabfc0c32de243b60b406fb[1]

 

Een reactie op “Aangepast profiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s