Zeg me dat het niet zo is …

zeg me dat het niet zo is
zeg me dat het niet waar is

Frank Boeijen zijn lied kan soms dagen in mijn hoofd spelen. De tekst, maar vooral de melodie passen dan helemaal bij mij.

Ik doe het vaak, doen alsof het niet waar is. Dan zet ik de televisie aan op voetbal, terwijl ik in de keuken rommel. Dan zet ik zijn schoenen netjes zodat hij erin kan stappen. En daar hangt zijn jas, klaar voor gebruik. Dan hoor ik een moto buiten en bedenk dat hij wel gauw thuis zal zijn. Dan doe ik het huishouden zodat hij straks gewoon kan neerploffen.

Ik durfde het in het begin amper te zeggen, maar ik klus heel hard in mijn huis. Dat behangpapier dat er al even lag, hangt aan de muur. De slaapkamer van de kinderen kreeg een nieuwe indeling en de Marokkaanse lamp die we kochten hangt eindelijk op. Lampen vervangen, zelfs de vaatwasmachine herstellen en de waterverzachter opnieuw programmeren na een stroompanne lukt me al aardig. Ik doe het niet omdat het moet. Ik doe het omdat ik Tas zijn klusjes niet mag verwaarlozen. Als hij straks thuiskomt dan kan hij gewoon verder doen waar hij gestopt was. En die arme kippen hun hok wordt mooi elke week gekuist, want de kippen die zijn van Tas.

Het enigste dat we dan nog moeten maken is dat grote bord: welkom thuis, we hebben lang op je gewacht!


Nele – geschreven 123 dagen na die noodlottige 8ste september 2015

jas

zeg me dat het niet zo is
zeg me dat het niet waar is

Ga je mee vanavond naar ons lievelingsrestaurant
Een tafel voor twee
Ik heb gebeld, ze weten ervan
En we drinken totdat de zon opkomt
En we vergeten
De oneerlijkheid van het lot

Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet waar is

Kom we gaan trek je jas aan
Anders wordt het te laat
Kom eens hier
Ik houd je vast Ik laat je nooit meer gaan
En ik vertel je een grap die je laat huilen van de lach
En we vergeten
De blikken van de mensen in de stad

We doen net alsof het niet zo is
Alsof het niet zo is
Alsof het niet waar is

We doen net alsof je gewoon verder leeft
Alsof je gewoon verder leeft

Zelfs als het niet waar is

Frank Boeijen

3 reacties op ‘Zeg me dat het niet zo is …

  1. Het is soms moeilijk om de juiste woorden te vinden om jullie troost te geven. Misschien met de woorden van Floor en Lou, Louise haar papa is nog altijd dood en dat is niet leuk, ik word er verdrietig van, ze moet ons papa maar even gebruiken als het nodig is…
    Ik hoop vooral dat er ooit een evenwicht komt tussen het verdriet en de pijn om de leegte en de vreugde en de lach om al die mooie momenten.
    En ondertussen doe je maar zo lang mogelijk alsof het niet waar is!
    Heel veel knuffels van ons x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s