Huidhonger

Huidhonger, wat een heerlijk woord. Nederlands, uiteraard, dat voel je. Ik heb er verschrikkelijk veel last van. Vanavond is het weer zo ver. Als ik helemaal eerlijk ben dan wil ik gewoon een man in mijn bed vannacht. Gewoon? Nee, niets gewoon.

En dan fantaseer ik verder, over die man. Hoe zou hij eruit zien? Wie zou het zijn? Niet te klein, maar hij hoeft ook niet super groot te zijn. Hij mag wel wat gebronzeerd zijn, een beetje een werkmanstype. Tja, iemand die de handen uit de mouwen kan steken, daar ben ik niet vies van. Hij moet mooie ogen hebben, ogen zijn belangrijk. Misschien een beetje speciaal. Beetje groen? Haar, ja dat mag, maar kalend is eigenlijk ook wel goed.

En  gevoel voor humor , dat zou mooi zijn. Het mogen zelfs dwaze grappen zijn die hij verteld. Het zou ook fijn zijn als hij een beetje kan relativeren. Mijn gedachten en overpeinzingen even kan stil leggen en me terugbrengen tot de essentie.

En hij moet vooral vanavond veel zin hebben om met me tussen de lakens te kruipen. En ja, hij mag me liefje noemen. En ik zal hem graag zien. Want ik zag hem graag. Ik zie hem graag.

Tuur is ervan overtuigd en zegt het ronduit: ‘Jij zal nooit meer verliefd zijn, alleen nog op papa.’ En daarmee voel ik het gemis extra. Ik ben niet alleen mijn lief kwijt, diegene waarmee ik kon babbelen en kon ruzie maken. Mijn bondgenoot die me begreep … ik ben ook zijn lijf kwijt. Wat mis ik het fysieke contact.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last for ever: I was wrong.

De zon is in de stad als een lieve verkoopster die ons alles aanwijst met een slanke arm als een straal en alles is te verkrijgen. Eerst heb ik jou gekocht en in een andere etalage ligt het leven. We blijven lang staan kijken, hoeveel kost het vraag je.

En ik zeg: al mijn verdriet.

Herman de Coninck

 

Nele – geschreven 1 jaar en 5 maanden na die verschrikkelijke 8ste september 2015

thescream

https://genius.com/Nick-cave-and-the-bad-seeds-skeleton-tree-lyrics

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s