Pauze

Druk, druk, druk, … vreemd het leven neemt het dan toch weer over. Werken, kinderen voeren en halen, een huis onderhouden. En dan volgt de storm in mijn hoofd. Banale zaken nemen te veel plek in, en ik kan ze even niet meer plaatsen. Hier draaide het leven toch niet om! Kleine uitdagingen die ik niet au serieus kan nemen. Het stormt en ik word overspoeld. Tijd voor pauze. Al is het maar een dagje, al is het maar een avond. Pauze om mijn wortels terug grip te laten vinden zodat ik niet wegspoel. Dingen terug op zijn plek krijgen.

En dan helpt schrijven, tranen die langzaam veranderen in woorden. Dierbare woorden.

En er was nog iets dat hielp om terug grip te krijgen. Want toen was er die man. De afspraken waren duidelijk. Ik hoef geen relatie, ik hoef geen gevoelens, ik wil gewoon even leven. Vrouw zijn in alle facetten van het woord. En hij wou me dat geven, gewoon een enkele avond. Hij kent mijn verhaal, mijn verdriet, mijn angsten, maar ook mijn behoeften en mijn schreeuwende huidhonger. Tas was bij ons, de hele avond lang. De eerste keer. Ze komen nog zo vaak voor, de eerste keren. Mezelf heruitvinden, uitzoeken wie ik ben. En daar tijd voor nemen.

Als ik de keuze had dan duwde ik niet op pauze, maar op rewind. Ik probeerde die knop al eindeloze keren, maar hij is stuk. En dan neemt de storm me mee, en drijf ik verder weg dan ik wil. De pauze-knop is rustiger.

Ik vond in deze pauze weer een puzzelstukje van mezelf. Een belangrijk puzzelstukje waar het woordje ‘vrouw’ op staat.  Het mag er zijn dat puzzelstukje, net zoals de stukjes waar ‘voor altijd vrouw van Tas’ op staat en het stukje ‘moeder’.

En wie weet, vind ik er nog wel, van die verloren puzzelstukjes. Ik neem me alvast voor om af en toe op pauze te drukken zodat ik tijd krijg om ze te zoeken en te vinden.

gebroken vrouw

Nele – geschreven 2 jaar, 2 maanden en 25 dagen na die verschrikkelijke 8ste september 2015

 

 

 

Een reactie op “Pauze

 1. Hallo,
  Ik botste toevallig op je blog… Het snijdt diep om het te lezen, maar dat is niets in vergelijking met wat jullie elke dag ervaren. Heel veel sterkte.
  Ik had graag contact met je genomen om enkele suggesties door te geven die je misschien als troostrijk kan ervaren. Bij deze heb jij mijn mailadres, dus voel je vrij om me een berichtje te sturen…
  Warme groet,
  Nathalie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s