40 geworden

Afbeelding12 (2)
feesten met Tas

Tas, liefje,

Ondertussen 40 geworden. Eigenlijk niet zo erg! 39 zijn was erger. Toch, verjaren, terwijl jij nooit meer ouder mag worden…

Jij en ik we hadden het erover gehad. Laten we 40 nog eens vieren met een echte vette fuif. Met dansen en uit de bol gaan en vergeten wat we willen vergeten. Fuiven zag ik niet zitten, Tas, maar vieren wel.

En dus stak ik een feestje in elkaar. Eentje op een fijne locatie, met live jazzmuziek van schitterende muzikanten en vooral met warme mensen. Samen dronken we een glas of eentje meer. Je zou het een fijne avond gevonden hebben.

Ik vierde m’n verjaardag, maar nog duizend dingen meer.
Ik vierde dat ik vrienden heb, die naar me luisteren al is het voor de honderdste keer.
Ik vierde dat ik een zusje heb, die ziet en naast me staat.
Ik vierde dat er muziek is in het leven, al doet ze soms wat pijn.
Ik vierde samen en heel af en toe alleen.
Ik vierde dat ik vieren mag ook zonder jou aan mijn zij.
Nele – 5 maanden en 5 dagen na die verschrikkelijke 8ste september 2015
’n dag zonder jou is een tuin zonder bloemen
een dag zonder jou kun je geen dag meer noemen
een dag zonder jou is een dag zonder licht
en dáárom is zo’n dag geen gezichthet huis is leeg en koud als ik je stem niet hoor
de tafels, stoelen en het bed het stelt geen moer meer voor
een boom zonder takken ’n hemel zonder blauw
m’n lief – dat is een dag zonder jou

Toon Hermans

4 reacties op ‘40 geworden

  1. nele ik weet niet welke dag juist je verjaardag is, maar toch proficiat gewenst,kris zou het fantastisch gevonden hebben wat je allemaal doet. ik denk wel dat hij mij zou onder mijn voeten gegeven hebben, want ik ben er niet geraakt op je verjaardagsfeest. Ik denk wel nog veel aan hem, en niemand kan hem vervangen, jij houdt de gedachte aan hem levendig en dat is mooi.grtjs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s